Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Zorg via PGB

Met een WMO persoonsgebonden budget [WMO-PGB] kun je zelf ondersteuning inkopen. Veelal heeft de gemeente een voorkeur zorg in natura [ZIN] waarbij de aanbieder een geldbedrag krijgt van waaruit hij de zorg levert. Als je zorg vanuit een PGB wilt moet je in staat zijn de administratie die hierbij hoort te kunnen doen, maar je kunt natuurlijk ook iemand machtigen dit voor je te doen. Transparantie hierin is een voorwaarde. Je mag zelf zorg inkopen en moet middels een zorgovereenkomst met de zorgaanbieder de afspraken vast leggen over welke zorg je wilt ontvangen en nadere afspraken maken over de invulling van de zorg. De gemeente zal een motivatie vragen als je de voorkeur hebt voor een PGB.

SennZi heeft een voorkeur voor ZIN [Zorg In Natura] in de 5 gemeenten waar Zorggroep Perspectief een contract mee heeft. Dit zijn: Assen, Aa&Hunze, Tynaarlo, Noordenveld en Midden-Drenthe.

Als er een aanvraag komt uit een andere gemeente kan een PGB een mogelijkheid zijn om zorg te krijgen van SennZi.

SennZi kan bij de aanvraag ondersteunend zijn.

Contact

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren